Ökad synlighet på internet

Ökad synlighet på internet

Att få ökad synlighet på nätet är något som de flesta företag strävar efter. Fler och fler letar efter varor och tjänster på internet för var dag som går. Hur bär man sig då åt för att få ökad synlighet på internet kanske man frågar sig? Nedan följer några viktiga punkter som vi ofta jobbar med.

Internetmarknadsföring

Internetmarknadsföring är ett ganska brett begrepp men som, precis som det låter, innebär att marknadsföra sina tjänster, produkter eller sitt företag på internet. Denna digitala marknadsföring innebär rent konkret att man vill driva mer trafik (fler besökare) till sin hemsida. Det handlar dock inte bara om att få många besökare till sin hemsida utan det är viktigare att få rätt besökare. ”Rätt” besökare skiljer sig självklart åt beroende på vilken hemsida man pratar om, men en besökare som kan tänka sig köpa en vara eller tjänst klassas som ”rätt”. Det krävs mer jobb än man kan tro att få ökad synlighet på internet, men här finns några saker man ska tänka på.

Sökmotoroptimering (SEO)

Alla använder sökmotorer när de letar efter något på nätet och oftast är det Google som används i Sverige. Det är viktigt att du syns när folk söker på dina produkter eller tjänster på Google och detta uppnår man genom sökmotoroptimering. God sökmotoroptimering kräver å ena sidan att din hemsida byggs på ett sådant sätt att Google och övriga sökmotorer kan förstå den och förstå vilka ord och fraser som din hemsida är relevant för. Det handlar å andra sidan om att ha bra länkar från andra relevanta hemsidor till din sida. Detta gör att sökmotorerna förstår att din sida innehåller intressant information inom just detta ämne. Den stora fördelen med sökmotoroptimering är att när din sida väl ligger bra till hos sökmotorerna så kan du få många besökare utan att behöva betala för dem.

Sökannonsering (Sponsrade länkar) 

Det finns olika sätt att annonsera på internet men ett av de bättre är att använda sig av Googles eget annonseringsverktyg som heter Google Adwords. Genom att använda sig av Google Adwords kan man köpa sig positioner bland Googles sökresultat inom de ämnen man vill synas för. Det kostar ingenting att få en annons att visas utan Google tar enbart betalt då någon valt att klicka på annonsen och gå vidare till din hemsida. Priset varierar beroende på hur högt du vill hamna i resultatet och hur hög konkurrens det är på ordet du vill synas för, men du kan alltid välja ett tak på hur mycket du kan tänka dig betala per dag.

Sociala medier

Sociala medier är något som blivit extremt stort de senaste åren. För att nämna några så är Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Youtube och Google+ stora sociala medier idag. Genom att använda sig av dessa så kan man på ett enkelt sätt nå ut till nya målgrupper. Facebook har ganska nyligen lanserat ett eget annonssystem när man kan få sina annonser visade för mängder av människor.

Pressmeddelanden

Att skapa pressmeddelanden låter förlegat, men det är fortfarande ett väldigt bra sätt att få ut nya och moderna tjänster och produkter till media. Väljer man rätt leverantör så kan man också få väldigt positiva effekter på sin sökmotoroptimering.

 

Websoluto erbjuder konsultation inom webbutveckling och sökmotoroptimering. Utöver detta utvecklar vi webbsidor, mobilappar samt webbsystem enligt våra kunders önskemål.