Rätt genomförd webbutveckling och webbdesign kan generera affärer till ditt företag

Webbutveckling och webbdesign

Websoluto erbjuder helhetslösningar åt våra kunder inom webbutveckling och webbdesign. Vi hjälper er att köpa domän, sätta upp mailkonton och lägga upp sidan på ett webbhotell så ni slipper lägga tid på detta. Om ni redan har en domän så hjälper vi er självklart med att peka om den till er nya webbsida.

Websoluto har alltid som mål att utveckla webbplatser som omvandlar besökare till kunder. Detta görs med hjälp av följande delar.

 • Kommunikation– Dels med vår kund, men det är också viktigt att tänka på hur kommunikationen ser ut mellan webbplatsen och användaren.
 • Strategi– Det är viktigt att ha en strategi från början. Vilken är målgruppen? Hur ska vi formulera texter och vilken väg ska vi leda användaren?
 • Design– Att ha en tydlig profil med väl valda färger är viktigare än man kan tro. Att skapa igenkänning med en unik logotyp är smart.
 • Teknik– Vi fokuserar mycket på att använda rätt teknik och rätt system för rätt projekt. En snabb webbplats behåller många besökare som annars hade lämnat.
 • Sökmotoroptimering– Vi har fått webbplatser att hamna på Googles förstasida många gånger. Vad hjälper det att man har världens bästa webbplats om ingen hittar dit?
 • Uppföljning med statistik– Det är viktigt att använda statistikverktyg som Google Analytics för att se hur många besökare er webbplats får och vilka de är.

Att ha en professionell hemsida är ett måste för varje seriöst företag. Websoluto har lång erfarenhet av webbutveckling och webbdesign och kan hjälpa er med er satsning på internet oavsett vad det handlar om.

 

Webbdesign

Det är utsidan som ger insidan en chans är ett uttryck man brukar få höra. Detta stämmer kanske inte helt när det gäller hemsidor men det ligger lite i det ändå. Webbdesign är det första du ser när du landar på en hemsida. Webbdesignen är färgkombinationernaformen och layoutenbilder på sidan samt typografin. Oftast så tar det bara några sekunder innan man känner om sidan är tilltalande eller inte. Att leta information på en sida med god webbdesign är alltid trevligt. Själva interaktionen mellan användaren och hemsidan brukar också räknas in som webbdesign. En bra webbdesigner ser till att varje kontroll beter sig som användaren förväntar sig.

 

Webbutveckling

Webbutveckling är ett lite bredare uttryck än webbdesign. Webbutveckling är vägen från en beställning på en webbplats eller ett datorsystem till att leverera en färdig produkt. Delar som ingår i webbutveckling är följande.

 • Förstudie och kravställning
 • Utformning av strategi
 • Webbutveckling
 • Webbdesign
 • Utvärdering och testning
 • Dokumentation

Som webbutvecklare är det viktigt att sätta sig in i de unika behov som varje verksamhet har. Websoluto utvecklar alltid lösningar som alltid är anpassade till verksamhetens behov och som är enkla att förstå och arbeta med.

 

Vill ni ha hjälp med webbutveckling eller webbdesign? Kontakta oss!