Tips för sökmotoroptimering

Tips för sökmotoroptimering

Det finns några saker man själv kan tänka på för att synas så bra i Google som möjligt. I denna artikel listar vi några av de saker som kan hjälpa er lyckas med er sökmotoroptimering (SEO).

 

Sociala medier

Använd sociala medier som komplement till hemsidan. Facebook, Twitter, LinkedIn och Instagram är bra sociala medier att använda sig av.

 

Traditionell media

Det är också bra att synas i traditionell media. Tidningar vill ha saker att skriva om, så man behöver inte vara rädd för att kontakta dem. Har man en lokal affärsverksamhet så är det perfekt att kontakta en lokal tidning. En länk från en etablerad tidningshemsida är mycket värd i SEO-sammanhang.

 

Nyheter

Skriv nyheter frekvent på hemsidan. Använd gärna ofta de sökord och fraser som du vill synas för i sökmotorerna.

 

Pressmeddelanden

Vissa nyheter man har kan vara viktigare än andra. Det kan vara bra att publicera vissa nyheter som pressmeddelanden och då gärna via externa verktyg som är bra sökmotoroptimerade. Ett exempel som är väldigt bra på den svenska marknaden är MyNewsdesk.

 

Generella tips när man skriver texter som nyheter

När man skriver texter oavsett om det är som en nyhet på hemsidan eller om man skriver dem och publicerar någon annanstans på nätet så bör man hela tiden tänka på hur man vill synas och för vilka sökord/fraser man vill synas. Sökmotorerna söker igenom all text och finns inte sökorden och fraserna med så kommer man helt enkelt inte synas i sökresultaten.

  • Sökfrasen bör finnas med i rubriken
  • Den bör också finnas med i första stycket på sidan
  • Helst ska frasen återkomma i någon underrubrik
  • Ladda gärna upp en bild på sidan
  • Sökfrasen bör återkomma ett antal gånger i den text som finns på sidan
  • Texten bör inte vara för kort. Ca 200-300 ord åtminstone.

 

Sammanfattning

Sökmotoroptimering är en hel vetenskap och det finns ingen som vet säkert hur sökmotorerna tolkar all text. De tips vi har gett i denna artikeln är väldigt generella men ger åtminstone en fingervisning vad man bör tänka på. Man kan med ganska enkla medel komma rätt långt själv i sitt arbete med sökmotoroptimering, men har de sökord och fraser man vill synas för hög konkurrens så kan man behöva hjälp. På Websoluto jobbar vi mycket med sökmotoroptimering och har fått bra resultat för många sidor.Kontakta oss gärna om ni behöver hjälp med att sökmotoroptimera er sida eller bara är nyfikna mer på hur det går till.

 

Om skribenten

Websoluto är den lilla personliga webbyrån som skriver alla dessa nyheter.

comments powered by Disqus