Köpa hemsida av Websoluto

När man ska köpa hemsida av en webbyrå så brukar man undra hur det i praktiken går till. Det är inte många som vill köpa grisen i säcken. Här ska jag förklara hur ett normalt projekt ser ut hos oss på Websoluto.

Vårt erbjudande

  • Websoluto har specialicerat sig på att bygga skräddarsydda lösningar åt sina kunder. Främst enkla hemsidor eller mindre webbsystem.
  • Vi försöker i största möjliga mån att fastställa ett fast pris innan utvecklingen.
  • De flesta av hemsidorna man köper av Websoluto är utvecklade i verktyget WordPress.
  • Skräddarsydda webbsystem byggs oftast i ASP.NET eller ASP.MVC.
  • Vi sköter drift och underhåll av hemsidor och webbsystem för de kunder som vill använda sin tid till annat.
  • Vi är flexibla. Detta är en av de största fördelarna med att vara en liten webbyrå. Vi utvecklar det ni önskar.

 

Köpa hemsida av Websoluto

När man ska köpa hemsida av Websoluto så börjar vi med att ställa några vanliga frågor. Några av de vanligaste är följande.

  • Huruvida ni har egen logotyp eller vill ha hjälp med att ta fram sådan.
  • Om ni redan har egen domän och/eller webbhotell.
  • Hur tidsplanen ser ut.
  • Om ni har exempel på referenssidor för att enklare få en uppfattning om vilken typ av hemsida ni tänker er.

När vi fått svar på dessa frågor och det är tydligt vad projektet innefattar så tar vi fram en enkel demosida. Denna sida behöver inte innehålla riktiga bilder eller texter. Den saknar också oftast många av de designelement som ska tillkomma senare. Den är avsedd endast för att kunden ska få  en känsla för ungefär hur sidan kommer byggas upp och vilken struktur den kommer ha i grova drag.

Om kunden är nöjd med demosidan och anser att vi är på rätt spår så påbörjas utvecklingen. Under utvecklingen så kommer det ske mycket kontakt med kunden. I de allra flesta projekt så är det kunden själv som står för texterna till hemsidan, och i vissa fall så har kunden även bilder som ska användas.

När man köper en enkel hemsida av Websoluto så betalar man när sidan är färdig.

 

Köpa webbsystem av Websoluto

Många av de frågor vi ställer vid utveckling av hemsidor gäller även för webbsystem, men här tillkommer även att ta fram en kravspecifikation för att försäkra oss om att projektet är uppfattat korrekt. När kravspecifikationen är framtagen och accepterad av båda parter så brukar vi även ta fram skisser för att ytterligare säkerställa att vi tänker i samma banor som kunden.

Även vid utveckling av webbsystem så föredrar vi att jobba nära våra kunder. Detta gör att man slipper obehagliga överaskningar i slutet av ett projekt. Har kunden fått vara delaktig under projektets gång så brukar slutprodukten bli mycket bättre.

 

Vad kostar en hemsida

När man ska köpa hemsida så vill man ofta snabbt få ett pris på vad det kommer kosta. Vi försöker alltid ge ett uppskattat pris direkt vid beställning, men att köpa hemsida kan innebära väldigt olika arbete beroende på projekt. Efter att vi fått svar på våra inledande frågor så brukar vi dock kunna sätta ett hyfsat pricksäkert pris.

För att få en uppfattning vad en hemsida kostar hos Websoluto så får ni gärna läsa på vår tjänstesida där vi listar ungefärliga priser.

 

Om skribenten

Websoluto är den lilla personliga webbyrån som skriver alla dessa nyheter.

comments powered by Disqus