Webbutveckling 2014

Webbutveckling 2014

Nu har det gått några veckor sedan det nya året startade och på Websoluto har vi redan hunnit med att utveckla en del hemsidor. Det har varit full fart i stort sett sedan vi satte foten på svensk mark igen. Vi märker att uttrycket responsiv webbdesign och mobilanpassade hemsidor verkligen fått fäste nu och det tycker vi är kul eftersom mobila enheter verkligen är framtiden. Ju bättre trådlösa lösningar blir desto fler användningsområden kommer vi ha för våra mobila enheter. Detta är bara en av de trender inom webbutveckling som vi har stött på. Några fler trender följer här.

 

Less is more

Detta är något som väldigt många förespråkar idag. Det handlar om att försöka korta ner sitt budskap till en eller några få korta meningar som ska synas direkt när man kommer in på en sida. Det handlar också om att inte ha en webbdesign som distraherar användaren utan man ska hålla det så enkelt som möjligt.

 

Flat UI

Flat UI eller platt webbdesign innebär att inte ha för invecklade ikoner och bilder. Man ska helt enkelt försöka bygga sin sida platt utan 3D-effekter. Här finns exempel på lite vanligt förekommande element inom hemsidor i denna designstil som alltså kallas Flat UI – Platt webbdesign.

Parallax Scrolling

Detta är en teknik inom webbutveckling som man kan använda sig av för att skapa en 3D-effekt, ett djup, på bakgrunden på sin sida. Bakgrunden rör sig långsammare jämfört med förgrunden, vilket skapar en 3D-effekt när man scrollar ner på sidan. Här finns ett bra exempel.

 

Blocking

Blocking eller color blocking, liksom delvis Flat UI, är väldigt inspirerat från Microsofts nya gränssnitt i Windows 8. Blocking handlar om att dela upp en webbsida i tydliga block i olika färger för att besökaren snabbt ska få en överblick var de olika områdena på hemsidan finns. Detta har varit populärt ett tag, men det är ett smart sätt att dela upp en sida så detta är förmodligen här för att stanna.

 

Hjälp med webbutveckling

Behöver du eller ditt företag hjälp med webbutveckling inom något projekt eller har ni bara funderingar på att utveckla något? Kontakta oss gärna för en förutsättningslös diskussion.

 

Om skribenten

Websoluto är den lilla personliga webbyrån som skriver alla dessa nyheter.

comments powered by Disqus